7 совети за избор на најдобар кревет

Спалната соба е место каде можете да се опуштите и да ги почувствувате придобивките од здрав сон. Една третина од животот поминуваме во сон. Затоа е важен изборот на најдобар тип на кревет. Изборот на несоодветен кревет може да доведе до болки во мускулите, искривување на ‘рбетот и  недостаток на сон.

Неколку совети кои ќе ви помогнат во изборот на најдобар кревет:

  1. Посетете продавница за кревети

За да бидете сигурни дека го избирате најдобриот тип на кревет, едноставно не е доволно само да го гледате креветот на телевизија или интернет. Посетата на продавница ви овозможува да испробате различни стилови, форми и дизајни за да се осигурате дека ќе најдете добар кревет. За вистински избор на кревет посетете го најблискиот изложбен салон на Гир Риг со локација во Охрид или Битола.

  1. Размислете за големината на собата

Секогаш треба да се земе предвид вкупната големина на спалната соба. Ако спалната соба е премногу мала, масивен кревет нема да биде соодветен избор. За поголем комфор во спалната соба, потребно е да имате доволно простор околу вашиот кревет.

  1. Искористете го максимумот од просторот со креветите за складирање

Ако немате простор за голема гардероба или не знаете каде да ги ставите резервните чаршафи, тогаш размислете за отомански кревет. Ова се најдобриот тип на кревети за оние со мали соби, бидејќи даваат многу дополнителен простор за складирање на вашите работи на лесен и удобен начин.

  1. Погрижете се изборот на кревет да нуди комфор

Ако сакате стилски кревет кој нуди комфор и додава дополнителен шарм на собата, изберете метални, тапацирани или дрвени наслони со дизајни по ваш избор.

  1. Изберете кревет кој е добар за вашиот ‘рбет

Креветите со пружини и летви се најдобриот тип на кревети за поддршка на грбот. И секогаш запомнете, добриот кревет треба да ги исполнува условите за големина, облик и специфичните потреби кои одговараат на потрошувачот. Ако често се соочуваате со болки во грбот, тогаш изберете кревет кој одговара на потребите и спијте во поза што е удобна за вас.

  1. Изберете душек соодветен на вашиот кревет

Никогаш не купувајте кревет без да размислите за душекот. Пролетните душеци се идеални за кревети со пружини, додека душеците од пена се соодветни за креветите со летви. Онаму каде што е можно, треба да купите нов кревет и нов душек во исто време, бидејќи новиот душек на стар кревет нема да трае толку долго како на нов.

  1. Го добивате она за што плаќате

Најдобриот кревет за вас не е секогаш најскапиот, но веројатно не е ниту најевтиниот. Евтиниот кревет можеби изгледа во ред, но нема да ви ја даде потребната поддршка за добар сон. Внимавајте дека пониската цена може да ја намали и вашата удобност.

Остави коментар