Претсобја кои го подобруваат вашиот дом!

Претсобја кои го подобруваат вашиот дом

Претсобја кои го подобруваат вашиот дом!

Широк асортиман на мебел за претсобје ве чека во салоните за мебел Гир – Риг кои ќе ви помогнат да го задржите редот во куќата. Меѓу парчињата мебел кои ќе ги најдете во Гир – Риг се комоди, закачалки, огледала, полици, чевларници и плакари. Чевларниците се совршени за да ги држите чевлите подалеку од видното поле, додека плакарот е идеален за уредно чување на јакни и палтиња. Во нашите салони, нудиме мебел за вашиот ходник во различни стилови и од различни материјали, за да можете да ги изберете додатоците кои најдобро ќе прилегаат на просторот.

Претсобјето е првиот простор во кој влегуваме по пристигнувањето во домот и во кој гостите го создаваат првиот впечаток. Сегашниот начин на живот диктира брзо темпо, збиен распоред и бројни обврски, па често имаме недостаток на време. Поради оваа причина, важно е ходникот да биде што е можно посреден и организиран, бидејќи така полесно и побрзо ќе најдете чевли, чадор или јакна во плакарот. Со избирање на вистинскиот мебел, погрижете се вашиот ходник да биде визуелно пријатен и уреден, такашто нема да губите дополнително време.

Се прашувате како да го преуредите или испланирате реновирањето на претсобјата? Основните елементи на претсобјето се закачалка, огледало, комода/табуретка со перница, чевларник, плакар.

Плакари за претсобје

Плакарите се клучен дел од мебелот во претсобјето. Тие се наменети за чување јакни, шалови, ракавици и чевли. Доколку се соочувате со недостаток на простор, логично е да размислите за гардеробер со лизгачки врати, што овозможува поголема длабочина од класичниот гардеробер. Мора да обезбедите најмалку 80cm за секое крило, за да може лесно и едноставно да се отвора.

Табуретки

Ако претсобјето има доволно простор, табуретката е повеќе од добродојдена. За поголеми простори, изберете табуретка/клупа која истовремено ќе служи и за седење. Дополнителната функција за складирање е само предност!

Огледала

Огледалото дава изглед на поширок и поголем простор. Правилниот избор на огледала обезбедува подобра функционалност на просторот, а во исто време служи и како декоративен елемент. За да внесете природна светлина во просторијата, поставете го така да природната светлина продира во огледалото, исто така да огледалото го фати одсјајот на прозорот.